Вивиана Асса ще гостува в родния си град в Страстната седмица

Вивиана Асса ще гостува в родния си град в Страстната седмица

Вивиана Асса ще представи в родния си град Бургас новата си книга "Моят шабат". Премиерата е на 19-ти април от 18.00 часа в зрителната зала на Център за съвременно изкуство и библиотека.

В "Моят шабат" Бургас оживява в десетки колоритни образи, в усещането за свързаност с поезията на Христо Фотев и Петя Дубарова, в описанията за морето и малките улички. Повествованието обогатява познанието на читателя за етнопсихологията на българските евреи през ХХ век и тяхната роля в историко-културните събития в града и страната.

"Бургас наистина е особено населено място, освободено от предразсъдъци, може би и затова различните етноси тук живеят лесно", споделя Вивианa Асса.

Книгата "Моят шабат" е отличена с Националната награда "Христо Г. Данов" през 2020 години.

Вивиана Асса е родена в Бургас. Завършила е Българска филология в СУ "Св. Климент Охридски". Била е редактор в агенция "София прес" и заместник-главен редактор на вестник "Ние, жените". Има публикации в редица национални вестници.

Автор е на книгата "Любовни убийства". Печели награда за разказ в литературния конкурс, организиран от Форума на жените от Средиземноморието, Марсилия, 2002 година.

Галерия