Георги Дракалиев - трети в листата (в средата) подаде документите за регистрация в РИК. Втори в листата е лидерът на СЕК - Георги Манев (вдясно). Снимка Авторът

Георги Дракалиев - трети в листата (в средата) подаде документите за регистрация в РИК. Втори в листата е лидерът на СЕК - Георги Манев (вдясно). Снимка Авторът

ВМРО ще бъде поставено под номер 1 в бюлетината за предстоящите парламентарни избори, които ще се проведат на 4-ти април. Това определи изтегления жребий в Централната избирателна комисия.

В Бургас водач на листата ще бъде евродепутатът Ангел Джамбазки.

Джамбазки води листата на ВМРО в Бургас, втори е лидерът на СЕК

Втората позиция е за Георги Манев - председател на ПП "Средна европейска класа".

Трето място е отредено за местния лидер на "войводите" Георги Дракалиев, с докторска степен по история и общински съветник.

Четвърти е доцент д-р Стоян Транев – преподавател в университет "Проф. Д-р Асен Златаров", представител на Съюза на патриотичните сили "Защита".

Петата позиция е за очния хирург д-р Николай Иванов.

Шесто място в листата е за бургаския предприемач и общински съветник от ПП "СЕК" - Христина Секлемова

Седми е д-р Продан Проданов, онко хирург, а осми е инж. Михаил Домусчиев, девето място получава Илия Илчевски, специалист по образна диагностика - българин от Република Северна Македония.

Десетата позиция е за Димитър Костов, дългогодишен директор на Спортното училище в Бургас.

В изборите ще участва на 11 място Доник Кеседжян, предприемач, производител на сладкарски изделия.

На 12 място е поставена неврохирургът д-р Лидия Дренчева, а на 13 място е д-р Светла Джермова, ръководител "Спешна помощ" и бивш общински съветник от ПП "СЕК" в Средец.

14 място е за финансиста Николай Костуров, общински съветник от ПП "СЕК" в Малко Търново.

15 позиция  получава земеделският производител от Карнобат и пчелар Димитър Вангелов, а в листата на 16 място е поставен експертът в сферата на недвижимите имоти Анджелина Георгиева.

17 номер е за пом. капитан далечно плаване Владимир Георгиев, 18 позиция е за Златина Бойчева- експерт по стопанско управление.

На 19 място в листата е Цвета Боева от Айтос, на 20 място сред кандидатите е Въльо Вълев, земеделски производител от Сунгурларе.