Васил Гайдаров ще открие самостоятелната си изложба на 15-ти февруари. Снимки Личен архив

Васил Гайдаров ще открие самостоятелната си изложба на 15-ти февруари. Снимки Личен архив

Васил Гайдаров - внук на художника Вълко Гайдаров, открива първата си самостоятелна изложба - "POTRES EXhIBITION". Васил носи изкуството в себе си и затова неслучайно кандидатства, и го приемат да учи в Националната художествена академия, тръгвайки по стъпките на своя дядо. Именитият художник от Родопите е бил и директор на художествената галерия в Смолян. Благодарение на Вълко Гайдаров галерията разполага с богата колекция от творби на български художници.

Въпреки че е приет с един от най-високите изпитни оценки в специалност "Графика" в НХА, заради бунтарската си същност напуска преди да вземе диплома. Това обаче не го спира и продължава да рисува. За да се стигне до оформянето му като творец с псевдоним - Portres Art и първата му самостоятелна изява.

"Portres Art" е един потрисащ допир до вътрешното Аз, запечатан със смесените техники на рисуване от Васил Гайдаров. Темата за съществуването на човешкото в човека вълнува авторът от дете и той търси отговорите с рисунките си.

"POTRES EXhIBITION" не е просто изложба, а събитие, което те предизвиква да продължиш себе си започвайки от картините. Откриването е на 15-ти февруари от 18.00 часа в Bare Hands Society на столичната улица "Ген. Гурко" №27.

Галерия