Волен Сидеров (в средата) даде извънреден брифинг в Бургас. Снимки Лина Главинова

Волен Сидеров (в средата) даде извънреден брифинг в Бургас. Снимки Лина Главинова

Правителството използва държавни институции като шпиц команда срещу определени заведения за сметка на други. Докато в Свети Влас, където са комплексите и заведенията на едни братя олигарси проверки не се извършват. А там дъни музика до късните часове. В момента там успешно почиват представители на правителството при привилигировани условия. Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров пред медиите в Бургас.

Според него, РЗИ е извършила незаконни действия при затваряне на заведения в Созопол и Слънчев бряг. По време на акцията е присъствал и вицепремиерът Волен Сидеров, който втора година ходи по заведенията и замерва децибелите на музиката. "Не сме изпратили това правителство да осигурява икономически територии на едни за сметка на други. На утрешното си заседание Министерски съвет да вкара извънредна точка в дневния си ред и да разгледа поведението на някои министри от кабинета си. Премиерът оторизирал ли е такива действия и командировал ли е министри за проверки на заведения по Черноморието?", попита още Волен Сидеров.

"Правителството трябва да вдига стандарта на живот на хората, не да затваря заведения", допълни Сидеров. "Ще подам сигнал в ДНСК да извърши проверка на марината в Свети Влас, за която имам сигнали, че има нарушения", каза още лидерът на "Атака".

"Моите действия заздравяват правителството, а то се клати от определени министри. "Атака" четири пъти е влизала самостоятелно в парламента, докато НФСБ и ВМРО само в коалиция. Припомням това, защото хората имат къса памет", каза още Сидеров.

Той влезе в сградата на РЗИ, за да поиска среща с директора д-р Георги Паздеров по отношения на проверките на заведенията и законността им. Д-р Паздеров бе по работа извън сградата и Сидеров се срещна с д-р Марияна Кофинова - директор дирекция "Държавен здравен контрол". Той обаче не получи от нея отговори на въпросите си. Д-р Кофинова поиска Сидеров да си зададе въпросите в писмен вид, заради големия обем от информация по случаите, за които той пита.

Галерия