Двамата са състезатели на Дея волей, а третият е от школата на Нефтохимик 2010. Снимка Община Бургас

Двамата са състезатели на Дея волей, а третият е от школата на Нефтохимик 2010. Снимка Община Бургас

Двама състезатели от "Дея волей" са включени в националния отбор за мъже и младежи до 21 години. Валентин Братоев е сред 12-те избраници на селекционера Пламен Константинов, които ще участват в третия турнир от Лигата на нациите при мъжете. Той ще се проведе в Анахайм - САЩ и започва от утре.

България ще играе последователно срещу отборите на Германия, Иран, Сърбия и домакините. Валентин Братоев се връща в националния след 4-годишно прекъсване.

В състава на България е и Денис Карягин, който е продукт на школата на "Нефтохимик 2010".

Друг волейболист от "Дея волей" - разпределителят Борислав Николов, е включен в състава на младежкия национален отбор до 21 години, на който предстои участие на Световното първенство в Бахрейн. Шампионатът стартира в петък и ще продължи до 16 юли. Българите са в група с Канада, Индия и Полша.

В същото време капитанът на "Дея волей" Георти Братоев и централният блокировач Стефан Чавдаров, както и либерото на "Нефтохимик 2010" Симеон Добрев, ще продължат в София подготовката си преди Европейското първенство за мъже, което е от 28 август до 16 септември.

България е в група с отборите на Испания, Финландия, Украйна, Хърватия и Словения.