Кметът на Варна Иван Портних връчи част от наградите. Снимки Община Варна

Кметът на Варна Иван Портних връчи част от наградите. Снимки Община Варна

Връчиха наградите на Община Варна на здравните работници в навечерието на професионалния им празник - 7-ми април. Плакетите бяха връчени от областния управител на Варна Стоян Пасев и от кмета на Варна Иван Портних на тържество в Юнашкия салон, организирано от дирекция "Здравеопазване" на Община Варна.

"Чест и удоволствие е за мен да бъдем заедно в навечерието на Вашия професионален празник. Благодаря Ви за всеотдайността, за грижите, за търпението, с което работите. Осъзнавам трудностите, пред които е изправен секторът, но Ви уверявам, че в наше лице имате коректен партньор И когато се налага, може да разчитате на нашата подкрепа, дори за това да са нужни тежки решения", обърна се към медиците кметът Иван Портних. Поздравления към тях отправи и областният управител Стоян Пасев. "Много е тежко времето, в което живеем, защото сякаш загубихме чувството си за достойнство, за уважение и най-лошото е, че свикваме с това. Къде са ни лекарите? Всяка година много от тях заминават в чужбина. Къде са ни специалистите по здравни грижи? Иска ми се да върнем за тях старото име "милосърдна сестра“, защото това е същината на работата на тези хора. Но как може да си милосърден към някого, когато към теб са безжалостни? Къде са ни добрите взаимоотношения и уважение между лекар и пациент? В това тежко време да се намери институция, която да оцени твоята работа и да ти каже искрено "благодаря" - това е много ценно за нас, защото не го чуваме напоследък. А това е достатъчно и ни дава сили да стоим тук и да работим за града си. Г-н кмет, г-н областен управител – благодаря Ви, че ни казахте "благодаря", заяви проф. Радослав Радев, председател на БЛС – Варна.

Тази година номинациите за награждаване с плакет са определени от съсловните организации и от различните институции в здравеопазването. Призове получиха: д-р Румен Евгениев Христов, началник на отделение "Детска хирургия" към МБАЛ "Света Анна" АД, категория "Лекари, работещи на територията на община Варна"; проф. д-р Цветан Любенов Тончев, д.м., началник на Клиниката по лицево-челюстна хирургия към УМБАЛ "Света Марина" ЕАД - гр.Варна, категория "Лекари по дентална медицина, работещи на територията на община Варна"; магистър-фармацевт Свобода Радомирова Ралева, преподавател в Медицински колеж - Варна, категория "Фармацевти, работещи на територията на община Варна"; екипът на Медицински университет "Проф. Д-р Параскев Стоянов", категория "Преподаватели от медицински учебни заведения на територията на община Варна"; д-р Жанина Йорданова Иванова, Районен център за трансфузионна хематология - Варна, категория "Здравни работници от Районния център за трансфузионна хематология - Варна"; д-р Диян Драганов Железов, Център за спешна медицинска помощ – Варна, категория "Здравни работници от Центъра за спешна медицинска помощ- Варна"; Живка Илиева Нейкова, медицинска сестра в Мултипрофилно спешно отделение към МБАЛ "Света Анна" АД, категория "Професионалисти по здравни грижи, работещи на територията на община Варна"; д-р Елена Георгиева Генева, зам.-директор на Регионална здравна инспекция – Варна, категория "Служители от Регионална здравна инспекция - Варна"; д-р Мариянка Андреева Агапова - лекар в ОУ "Добри Чинтулов" и ДГ №32 "Моряче", категория "Здравни работници от детско и училищно здравеопазване - на община Варна"; Дияна Иванова Димова, медицинска сестра към детско и училищно здравеопазване на Община Варна, ДГ №26 "Изворче", категория "Здравни работници от детско и училищно здравеопазване на община Варна".

Гости на тържеството бяха проф. д-р Радослав Радев – председател на Български лекарски съюз – Районна колегия Варна; Магистър- фармцевт Рада Пехливанова – председател на Управителния съвет на Регионална фармацефтична колегия–Варна; Кичка Димитрова, зам. – председател на УС на РК на БАПЗГ – Варна; Марин Дунов зам.- председател на Регионалната колегия на Съсловната организация на зъботехниците в България; д-р Янко Станев – заместник-председател на Общински съвет – Варна; доц. Антоанета Цветкова – председател на ПК "Здравеопазване" към Общински съвет - Варна; представители нна общински, държавни и частни здравни заведения, на детското и училищно здравеопазване, директори на детски ясли.

Галерия