Благомир Коцев (вторият отляво надясно) бе на поста областен управител само пет месеца. Снимка Областна управа Варна

Благомир Коцев (вторият отляво надясно) бе на поста областен управител само пет месеца. Снимка Областна управа Варна

Връщат Марио Смърков на поста областен управител на област Варна. Това става с решение на Министерски съвет днес. Смърков бе областен управител на област Варна по време на предишното служебно правителство в периода - 27-ми май 2021 г. - 24-ти февруари 2022 г. По време на управлението на четворната коалиция на поста бе назначен Благомир Коцев. Той встъпи в длъжност на 25-ти февруари 2022 година.

Марио Смърков в периода 1999 г. – 2017 г. изпълнява различни длъжности, сред които и ръководни, в Национална служба "Сигурност", Държавна агенция "Национална сигурност" и Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" към МВР. През периода на служба в МВР и ДАНС е награждаван многократно за постигнати високи резултати и за съществен принос при изпълнение на служебните задължения.

След назначаването на поредния служебен кабинет, този път с премиер Гълъб Донев, днес бяха върнати предишните областни управители, назначени от предишното служебно правителство. И зад тези действия ясно прозира намесата на президента Румен Радев, който напрактика ще управлява страната през следващите месеци до провеждането на изборите и избор на нов кабинет.