IMG_1292

IMG_1292

Връчват наградите на името на Петя Дубарова литературен конкурс на името на Петя Дубарова. Организаторите на конкурса са - Министерство на образованието и науката, Регионален инспекторат по образование - Бургас, Община Бургас, къща музей "Петя Дубарова". Конкурсът години наред успешно изпълнява своята мисия - да поощрява творческото писане след подрастващите, да открива млади таланти и да им дава шанс за изява.

Компетентното жури в настоящото издание е оглавено от Николай Табаков - писател, публицист, издател. Членове са Бойко Ламбовски - поет, публицист, журналист; Калин Василев - писател, публицист, юрист; Венда Райкова - поетеса; Елка Стоянова - поетеса, писателка, юрист.
Участниците тази година са 213.
Утре ще бъдат раздадени следните награди: I,II,III място за поезия; I,II,III място за проза; 5 поощрения за поезия и 5 поощрения за проза.
Ще бъдат връчени и специални награди - на РИО - Бургас, на вестник "24 часа", на Регионална библиотека "Пейо Яворов", награда на Дружеството на журналистите и кореспондентите №33 - Бургас.
Наградените творби ще бъдат издадени в сборника "Петя - пристан зелен". Конкурсът е включен в Националния календар за извънучилищна дейност към Министерството на образованието и науката, осигурен е с целогодишни стипендии за участници, ненавършили 18 години.