12-те контактни лица на софиянеца са с отрицателни резултати от PCR тестовете. Снимката е илюстративна

12-те контактни лица на софиянеца са с отрицателни резултати от PCR тестовете. Снимката е илюстративна

Втори смъртен случай на пациент с COVID - 19 има в Бургас. Става въпрос за 41-годишен софиянец, който бе приет по спешност миналата седмица в бургаската УМБАЛ. Мъжът е починал тази сутрин в Инфекциозното отделение на болницата, потвърди за "Черноморие" д-р Георги Паздеров - шеф на Регионалната здравна инспекция в Бургас.

Мъжът пристигнал от София в караваната си на кайт къмпинг "Градина" преди повече от седмица. Той бил в недобро здравословно състояние. Приет е по спешност в болницата с двустранна пневмония, където му е установена и корона вирусната инфекция, за което "Черноморие" вече писа. Пациентът е бил в Реанимацията, след като състоянието му се е стабилизирало е настанен за лечение в Инфекциозното отделение, където тази сутрин е починал.

"Взети са проби за COVID - 19 на 12 контактни на мъжа лица. Пробите на всички са отрицателни и те са под 14-дневна карантина", допълни д-р Паздеров.

Първият смъртен случай на пациент с корона вирусна инфекция в Бургас е от края на април. Става въпрос за мъж на 70 години, с придружаващо онкологично заболяване.

Нов рекорд - 112 с COVID - 19, 5-ма починали