Фестивалът тази година ще се проведе от 8-ми до 13-ти август. Снимка Архив Черноморие-БГ

Фестивалът тази година ще се проведе от 8-ми до 13-ти август. Снимка Архив Черноморие-БГ

Второто издание на "Порт Прим Арт Фест" ще завладее Бургас през есента. Той ще се проведе от 8-ми до 13-ти октомври. Фестивалът на изкуствата ще включва различни събития - от театрално представление и литературни представяния и четения, през изложба на картини и пластики до прожекции на авторски  ленти и късометражно кино и винена дегустация. Те ще се проведат на различни знакови и любими места от морски Бургас. Патрон на форума ще бъде популярна фигура от театралната и телевизионна сцена, любима на поколения българи.  Инициатор, организатор и спонсор на "Порт Прим Арт Фест" е гранд хотел и СПА "Приморец", а реализацията му е с любезното съдействие на Община Бургас.

Фестивалите са промяната, която един град дава на жителите си. Те са не просто начин, за привличане на нова публика, а обогатяват и обновяват, раздвижват и отличават. 

Носят ценност в материалната среда на полисите, която няма как по друг начин да бъде лесно променена. Вместо обновени фасади, паважи и добавени осветление и озеленяване, фестивалите рисуват като изпълват с живот. Те събират хората, обединени от определени предпочитания – и любопитните да се запознаят с нещо ново. Така, вдъхват нов дух и облик на познати пространства.

"Порт Прим Арт Фест" не просто обединява почитателите на различните изкуства. Фестивалът е място за срещи – на ценителите помежду им, публиката с творците, но и на самите творци – които имат възможност да си взаимодействат. Форумът запознава хората и с нови арт  събития и хора и техните творби – които всеки има възможност да разпознае като нещо "свое".

Второто издание на фестивала на изкуствата "Порт Прим Арт Фест" ще превърне есенен Бургас в пресечна точка за живи срещи с актуалното изкуство у нас.