Отрицателни са и всички проби, изследвани във Военномедицинска академия

Отрицателни са и всички проби, изследвани във Военномедицинска академия

В Националната референтна лаборатория за новия корона вирус COVID-19 са изследвани 9 проби на лежащо болни граждани, настанени в лечебни заведения в Стара Загора, Хасково, Шумен, Варна и Бургас, предаде Vesti.bg. Всички те са отрицателни, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Отрицателни са и всички проби, изследвани във Военномедицинска академия.

В Националната референтна лаборатория по-късно днес са постъпили проби от Русе, резултатите от които ще излязат утре, 27 февруари.

През това време стана ясно, че във Велинград има мъж със съмнения за корона вирус.

32-годишен мъж от Велинград се е върнал от Рим на 23 февруари. Развил е грипоподобни симптоми и ще бъде изследван за корона вирус.

"От болния ще бъде взета проба, която ще се изпрати за изследване в референтната лаборатория", съобщи д-р Фани Петрова, директор на РЗИ Пазарджик.

"Едва тогава ще стане ясно дали в случая става въпрос за коронавирус. Семейството на мъжът е под карантина, както и учениците от училище в града и една студентка в Китай. Никой от тях обаче няма симптоми на заболяване. В момента има втори пик и на грипа, който познаваме, което усложнява ситуацията. Не трябва обаче да се всява паника", категорична е д-р Фани Петрова.