Фестивалът ще се проведе за 12-ти път тази година

Фестивалът ще се проведе за 12-ти път тази година

Бургас за 12-ти път става столица на виното в България чрез "Wine and Spirits Fest Burgas". Фестивалът на виното обединява над 40 винарни и дестилерии от цял свят, а посетителите могат да дегустират сред изобилие от над 350 вина и спиртни напитки. Той ще се проведе от 19-ти до 21-ви юли в зала "Черноморие" на Международния конгресен център в Бургас. Фестивалът се провежда в рамките на 3 дни от 16:00 до 22:00 часа, за да отговори на летния график на своите посетители от Бургас и курортите по българското Черноморие.

"Wine and Spirits Fest Burgas 2024" ще се проведе под егидата на Международната организация по лозата и виното (OIV), която тази година отбелязва своя 100-годишен юбилей. Партньори на събитието са още Изпълнителната агенция по лозата и виното (ИАЛВ), Националната лозарско-винарска камара (НЛВК), Съюзът на енолозите в България, Община Бургас и кметът на града г-н Димитър Николов.

"Фестивалът на виното е едно от най-очакваните винени летни събития", споделя Ивайло Жеглов организатор на изложението.

Всяка година "Wine and Spirits Fest Burgas" представя ексклузивно бутикови винарни от цял свят, които показват изключителни селекции вина. На 16-ти и 17-ти юли международно дегустационно жури ще проведе конкурс и ще оцени всички участници, като селектира най-добрите от тях в 4 категории. Награждаването на победителите от конкурса ще се състои на 19 юли по време на фестивала и в присъствието на специални гости.

Стотици ценители на качествените вина, чистите спиртни напитки и освежаващите коктейли с нестандартен привкус посещават изложението всяка година. Сред тях са и много представители на търговски вериги, гурме магазини, хотелиерския бизнес, които обновяват активно своите винени листи и договорят най-добрите условия за партньорство и доставки