129 пасажери бяха на борда на самолета, който пристигна от летището в Дортмунд. Снимки Черноморие-бг

129 пасажери бяха на борда на самолета, който пристигна от летището в Дортмунд. Снимки Черноморие-бг

Авиокомпания "Wizz Air" базира самолет на "Летище Бургас" и ще лети това лято от тук до 10 дестинации в Европа. Базата на компанията е трета в страната, но първа в морския гра. Тя ще бъде сезонна, а тук ще бъде базиран самолет "Airbus A320" между юни и септември 2021 г. Със създаването на тази нова база "Wizz Air" вече предлага общо 16 маршрута от морския град, 10 от които са напълно нови и ще стартират през юни 2021 г. Местата по тях са вече в продажба.

Днешното официално откриване на третата база на "Wizz Air" в страната е още едно доказателство за силния ангажимент на авиокомпанията към българския пазар и това да предоставя на пътниците все по-вълнуващи, безопасни и достъпни възможности за пътуване.

Новите дестинации от Бургас ще са до Дортмунд, Айндховен, Киев, Ливърпул, Познан, Тел Авив, Турку, Гданск, Люблин и Донкастър/Шефилд. Другите маршрути са до Лутън - Лондон, Виена, Будапеща, Катовице, Варшава, Вроцлав.

По време на откриването на базата кацнаха два самолета на авиокомпанията. Първият изпълнява полет от Дортмунд със 129 пътници на борда, а вторият пътува по редовната линия от "Летище Лутън" край Лондон до "Летище Бургас" със 139 пътници на борда плюс 11 бебета.

"Развълнувани сме днес да открием нашата трета база в България и първа в Бургас, като сме убедени, че който избере да пътува до българското Черноморие ще има едно наистина незабравимо лято. Днешната новина е и поредното доказателство за нашата дългосрочна отдаденост на българския пазар. Убедени сме, че това ново разширение на българската ни мрежа с 16 маршрута само от Бургас ще окаже положително въздействие върху икономическото развитие на България и ще подкрепи ръста на туристическата индустрия. Нашият приятелски настроен екипаж очаква с нетърпение да посрещне пасажерите на борда на нашата модерна флотилия, докато нашите засилените мерки за безопасност ще осигурят възможно най-добрите условия за всички пътуващи", каза по време на откриването на базата днес Жужа Пос, главен маркетинг директор на авиокомпанията.

На церемонията присъстваха Франк Кванте - главен изпълнителен директор на концесионера на "Летище Бургас" - "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт", областният управител на област Бургас Мария Нейкова и кметът на Бургас Димитър Николов.

Галерия