Подготовката за издание догодина е в разгара си. Снимка Архив Черноморие-бг

Подготовката за издание догодина е в разгара си. Снимка Архив Черноморие-бг

Ясни са имената на първите музиканти, които са потвърдили участие на "SPICE Music Festival" през 2021 година в Бургас. Той ще се проведе от 6-ти до 8-ми август в Зоната за обществен достъпн на пристанището.

Maxi Jazz, основателя и неповторим глас на култовите Faithless - ако все още някой се съмнява, че "God is a DJ", ще има възможността да се увери в това лично по време на феста. Гуруто на електронната сцена от 90 – те ни е подготвил 90 минутен DJ сет на живо, като през това време ще изпее най-популярните парчета на FAITHLESS като „Insomnia", "God is a DJ", "Salva Mea", "We come one" и др.

Stereo MC's са втората голяма изненада за феновете на алтернативния хип-хоп и електронната музика  от края на миналия век. Британците ще пристигнат в пълен състав за концерт на живо, а хитовете им "Connected", "Step it up", "Elevate my mind", "Creation" ще озвучат бургаския залив.

Финландците от Bomfunk MC's, които не успяха да пристигнат през тази година, са още по-мотивирани да се представят за първи път пред българска публика. Незабравимото "Freestyler" от 1999 ще бъде в основата на техния лайв, а освен това ще чуем някои от новите им парчета, с които ще обиколят Европа през следващото лято.

Ако мислите, че изненадите свършват дотук, подгответе се, защото "лошото момче" на американския рап COOLIO COOLIO ще пристигне специално за третото издание на фестивала. Едва ли има някой, който да не е чувал един от непреходните хитове на 90-те Gangsta's Paradise, но този път близо час рапърът ще ни забавлява  под съпровода на новата си група с живи барабани, китари и още интересни аранжименти.

"Това са само първите артисти, които с огромно удоволствие можем да обявим", споделя Николай Тодоров – Ник, организатор на фестивала. "От една страна ще спазим обещанието си да видим, тези които не пристигнаха това лято, а от друга се стремим да разширим както стилово, така и концептуално следващото ни издание", допълни той.

До момента промо билети се продават на цена от 89 лева за трите дни, като след обявяването на първите изпълнители, тази цена ще бъде в сила за още само 1000 промо билета. След това тя ще бъде променена.