Йосиф Спиридонов е кандидат-кмет и водач на листата на Български възход в община Созопол. Снимки Созопол без цензура

Йосиф Спиридонов е кандидат-кмет и водач на листата на Български възход в община Созопол. Снимки Созопол без цензура

"Искаме да върнем автентичността на Стария Созопол. През последните години се смени профила на туристите, които идват тук на почивка. Сега повече са младите хора, които по-скоро идват за алкохолен туризъм. Созопол загуби традиционните си туристи - семействата с деца, хората, които обичат истински Созопол. Докато не се променят нещата, тези хора няма да се върнат. Говоря и за интелектуалците, за артистите, музикантите, които традиционно летуваха в града ни. Созопол се е превърнал във втори Слънчев бряг за съжаление", споделя Йосиф Спиридонов кандидат за кмет в община Созопол и водач на листата на партия "Български възход".

Любовта му към Созопол и общината е мотивът, който го подтиква да приеме поканата и да участва в местните избори. Като човек с богата биография и почетен консул на Република Корея в Бургас той има ясна визия как да се развива Созопол и общината през следващите четири години. Неслучайно и мотото на предизборната му кампания е: "Созопол - любов и съдба".

Според Йосиф Спиридонов много са проблемите, които трябва да бъдат решени, но сред най-наболелите е чистотата в града. "През лятото тя е под всякаква критика. Не знам кои са фирмите, които имат договор с общината за почистването, но след като не си вършат работата, да бъдат взети мерки и да им бъдат прекратени договорите. Да се наемат други фирми, за да не тъне града в боклуци", смята кандидат-кметът на "Български възход" за община Созопол.

Като първи приоритет в предизборната програма на Йосиф Спиридонов и на листата с кандидати за общински съветници в Созопол е загърбване на партийни и лични пристрастия в управлението на общината. За да се решават казусите, не трябва бъдещия кмет и Общински съвет да се водят от политическите страсти, а от нуждите на хората, които живеят в Созопол и съставните селища.

Една от целите, които Йосиф Спиридонов си е поставил е рибарското морско училище, което се е намирало във вече рушащата се сграда на остров "Св. св. Кирик и Юлита" в Созопол. Преди четири години той създава фондация "Остров свети Кирик и Созопол". "Името му подсказва целта. Помолих партиите в тогавашния Общински съвет да излъчат свои представители във фондацията, за да работим заедно за Созопол и острова. Така се случи, че създадохме фондацията, която активно работеще в посока остров Свети Кирик  Нямаше подкрепа от Министерството на културата и затова не може да се каже, че сме постигнали много", сподели Йосиф Спиридонов. Той е наясно с цялата история на острова и какво се е случило с него през десетилетията. В началото на XX той е подарен от Общината на държавата, за да се направи морско рибарско училище, което да подготвя кадри за морските общини. Идеята е била реализирана. По време на войните базата е била превърната в морска база. През последните години никой не стопанисва сградата и тя се руши. "Апелираме към държавата да си изпълни ангажимента и предназначението на сградата, за което е бил подарен острова от нашите баби и дядовци да бъде възстановено", допълва Йосиф Спиридонов.

Освен този в програмата на "Български възход" са залегнали и други приоритети:

- Нова транспортна схема в град Созопол, както и свързване между населените места в общината

- Откриване на центрове за безплатни първични медицински прегледи във всички съставни селища на общината

- Изграждане на многофункционални спортни и детски площадки в селата на общината

- Превръщането на остров „Свети Иван“ в туристическа атракция

- Привличане на инвеститори за разкриване на целогодишни работни места

- План за управление на рибарското пристанище от Дружеството на рибарите

- Нова визия за организация на празниците на изкуствата „Аполония“

- Възстановяване на дюните в местността Алепу

Партията се явява на изборите в община Созопол и с листа за общински съветници.

Ето и листата с кандидати за съветници:

101. Йосиф Михайлов Спиридонов

102. Явор Мишев Жеков

103. Илиана Георгиева Лулева

104. Яна Неделчева Николова

105. Веселина Тодорова Узунова

106. Петя Веселинова Лозкова

107. Христина Христова Георгиева

108. Радослав Жеков Жеков

109. Николай Йорданов Киряков

110. Златан Атанасов Буналов

Партията участва на вота на 29-ти октомври с номер 20 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Галерия