Юлиан Вергов участва и във филма Петя на моята Петя, който ще бъде показан тази вечер на закриването на София филм фест на брега. Снимка Черноморие-бг

Юлиан Вергов участва и във филма Петя на моята Петя, който ще бъде показан тази вечер на закриването на София филм фест на брега. Снимка Черноморие-бг

Бях против да вземат дъщеря ми в "Петя на моята Петя". Въпреки това, тя се явила на кастинг и я избрали, така актьорът Юлиан Вергов отговори на въпрос на "Черноморие". Той заедно с дъщеря си Алена играят в "Петя на моята Петя" на режисьора Александър Косев, продуцент на филма е Николай Урумов. Той ще бъде показан тази вечер в рамките на "София филм фест на брега". С тази прожекцията ще бъде закрито тазгодишното издание на фестивала.

Седем филмови семейства играят в Петя на моята Петя

"Тази година тя ще кандидатства във НАТФИЗ. Актьорската професия изисква четене и на странична литература", допълни Вергов. В момента той чете биографични книги, свързани с рода на Иван Вазов, тъй като наесен започва репетиции за ролята на Вазов.

"В "Петя на моята Петя" ролята им е второстепенна. Знаех, какво се изисква от мен да изиграя", каза още актьорът. Той влиза в ролята на директора на гимназията, в която учи главната героиня.

Филмът бе заснет през 2019 година. Голяма част от снимките бяха реализирани в Бургас - в Морската градина, в СУ "Св. св. Кирил и Методий" и на други места. Филмът получи финансова подкрепа в размер на 400 000 лева от Националния филмов център и 165 000 лева от Община Бургас.

Така дългоочакваната морска премиера на "Петя на моята Петя" ще бъде тази вечер в зала "Тончо Русев" на Културен дом Бургас (бивш Дом на НХК б.а.) в рамките на "София филм фест на брега". Той се организира от сдружение "Арт фест" с финансовата подкрепа на Община Бургас и медийното партньорство на сайт "Черноморие".