Юлия Йоргова - Форд (вляво) стана втора в листата на коалицията. Снимки Черноморие-бг

Юлия Йоргова - Форд (вляво) стана втора в листата на коалицията. Снимки Черноморие-бг

Юлия Йоргова - Форд е втора в листата на коалиция "БСП за България" на предстоящите парламентарни избори, които ще се проведат на 4-ти април. Областният съвет на партията в Бургас подреди с тайно гласуване първите 10 в листата. Сред тях е настоящият народен представител Тодор Байчев, но другия депутат на червените - Николай Тишев остана извън първите десет.

За първи път в листата на БСП има жена на второто място. Включването на Йоргова - Форд в предстоящата кампания изненада мнозина, тъй като тя за последно бе общински съветник повремето на бившия кмет Йоан Костадинов. През последните 12 години Йоргова се посвети на преподаването в БСУ и не участваше активно в политическия живот на червената партия в Бургас.

Почти четири часа продължи заседанието на ОбС на БСП, на което бяха подредени първите десет в листата. Водач е настоящият депутат Петър Кънев, който бе определен от Националния съвет на партията.

Останалите в листата са:

2. Юлия Йоргова – Форд

3. Тодор Байчев

4. Гражданска квота или коалиционен партньор

5.  Борислав Бонев

6.  Милена Куртова – Радева

7. Виолета Желева

8. Гражданска квота или коалиционен партньор

9. Йордан Петков

10. Гражданска квота или коалиционен партньор

Предстои Изпълнителното бюро на Областния съвет на БСП – Бургас да подреди останалите кандидати в листата до 28-мо място.

Галерия