Кметът на Бургас посрещна тима шампион. Снимка Община Бургас

Кметът на Бургас посрещна тима шампион. Снимка Община Бургас

Юношите на бургаския хандбален отбор "Фрегата" за трета поредна година станаха шампион на България, като общо титлите за момчетата на треньора Десислав Симеонов вече са четири. Тази формация, сформирана през 2014 година, се очертава като най-успешната в историята на бургаския клуб.

"Бургас се превърна в столица на хандбала. Гордеем се с вас, шампиони", заяви кметът на Бургас Димитър Николов, който днес посрещна и награди златните момчета.

От своя страна президентът на "Фрегата" Никола Добрев благодари за помощта на Общината и спонсорите.

"Имахме много трудности, свързани с контузии на основни играчи, като Наско Грозев, Алекс Димитров и Радостин Стойков, които отпаднаха за финалите в Горна Оряховица. Всички останали бяха като юмрук и сразиха конкуренцията", заяви Никола Добрев.

"Ще продължаваме да помагаме. Пожелавам на тези момчета да станат ядрото на мъжкия отбор на "Фрегата" и на националния отбор в бъдеще", заяви управителят на "М Бус" Румен Христов, основен спонсор на ХК "Фрегата".

През месец март същите момчета спечелиха и Купата на България. Шестима от тях са включени в състава на националния отбор, воден от Десислав Симеонов като старши треньор. През 2020 година те ще участват на европейския шампионат за юноши, който ще се проведе в зала "Арена Бургас".

Шампионската титла с екипа на "Фрегата" заслужиха: Мартин Николов, Наско Грозев, Атила Хасан, Атанас Станев, Асен Спасов, Алекс Димитров, Венилин Арабаджиев, Станислав Стоянов, Станислав Василев, Тодор Темелков, Красимир Костов, Радостин Стойков, Никола Атанасов, Радостин Рашев и Петко Станков с треньори Десислав Симеонов и Иван Радев.