Отличията се присъждат на името на журналистката Радостина Константинова

Отличията се присъждат на името на журналистката Радостина Константинова

За 10 път тази година фондация "Радостина Константинова" ще връчи награди за разследваща журналистика. Те носят името на Радостина Константинова, един от създателите на демократичния печат у нас след 1989 година. И тази година ще бъдат отличени честни, борбени и талантливи млади журналисти, готови последователно да отстояват интересите на обществото ни. Те трябва да изпратят свои авторски материали най-късно до 6 май 2021 г. на следния е-mail адрес: [email protected]. Разследванията трябва да са разпространени в печатна или електронна медия в периода от 1-ви април 2021 г. до 30-ти март 2022 г. и да са подписани с реалните имена на авторите.

По традиция годишните награди за разследваща журналистика на фондация "Радостина Константинова" ще бъдат обявени на 11 май 2021 година. Надяваме се, че  епидемиологичната обстановка ще ни позволи да организираме официална церемония за връчване на наградите. Имената на отличените ще бъдат обявени и на интернет страницата на фондацията www.radostinakonstantinova.org и в съобщение до медиите. Победителят ще получи плакет, изработен от Георги Чапкънов и парична награда в размер на 3 000 лева. Журито може да присъди и поощрителни награди в размер на 500 лева.

Фондация "Радостина Константинова" обявява и постоянен конкурс за грантове за разследване. Тези грантове ще покриват разходите за разследвания на одобрените кандидатури без хонорари за авторите.