Обектите са проверени по заповед на кмета на Варна. Снимката е илюстративна

Обектите са проверени по заповед на кмета на Варна. Снимката е илюстративна

254 проверки на търговски обекти са извършили за два дни инспекторите от общината и районните кметства във връзка, съгласно заповед на кмета Иван Портних, съобщиха от отдел "Контрол по търговската дейност и туризма" към Община Варна.

В район "Одесос" са проверени 65 търговски обекти. В един от тях е установено струпване на хора на касите, съставен е констативен протокол с предписание. В район "Приморски" са извършени 55 проверки, няма установени нарушения. В район "Младост" са проверени 45 търговски обекти. В 38 от тях не са констатирани нарушения, на 7 са дадени предписания за спазване на санитарно-хигиенните изисквания, преустановена е дейността на 1 обект - за продажба на мед.

В район "Вадислав Варненчик" са извършени 14  проверки на търговски обекти. В един от тях е констатирано, че персоналът работи без лични предпазни средства обектът не се проветрява, въпреки наличието на вентилационна система. За установените нарушения е уведомена РЗИ – Варна.

В район "Аспарухово" са извършени 32 проверки. Установено е ,че същите работят при спазване на санитарно-хигиенните изисквания и няма струпване на голям брой хора на едно място. Проверки са направени още в селата Каменар, Звездица, Тополи и Константиново, не са установени нарушения, посочват още от отдел "Контрол по търговската дейности".