Преминаването през участъка, който ще се ремонтира ще бъде преустановено от 12-ти август. Снимка Община Бургас

Преминаването през участъка, който ще се ремонтира ще бъде преустановено от 12-ти август. Снимка Община Бургас

За два месеца и половина затварят бургаската улица "Одрин", заради важен ремонт. Новата временна организация на движението влиза в сила от 10:00 часа на 12-ти август и е в сила до 31-ви октомври. Преминаването през участъка ще бъде преустановено, съобщиха от пресцентъра на Община Бургас.

Обслужването на имотите и предприятията от двете страни на улица "Одрин" ще се извършва от посока квартал "Долно Езерово" - пътния възел "Над товарна гара" и вход-изходите от булевард "Проф. Яким Якимов".

Ще се променят маршрутите и разписанията на линиите, минаващи през "Одрин". До приключване на ремонта линии 7, 7А и Бо ще пътуват по нови маршрути, а транспортната обезпеченост на улица "Одрин" ще бъде осигурена от линия 7Ао - автобусите ще тръгват от терминал "Славейков", ще пътуват до временно обособена за целта спирка до търговски център "Аполо", след което ще се връщат обратно на терминала. Спирка "Победа" няма да се обслужва.

Като алтернативен маршрут може да се използва улицата до завод "Спартак", свързваща улица "Одрин" с улица "Янко Комитов".