Цените на ръчно изработените подаръци са от 3 до 50 лева. Снимки Авторът

Цените на ръчно изработените подаръци са от 3 до 50 лева. Снимки Авторът

Остават броени дни до Коледа! Най-светлият християнски празник, носещ щастие на малки и големи. Говорейки за Коледа, разбира се, не можем да избегнем и частта с финансите. Излишно пазаруване - скъпи, но често ненужни подаръци. Комерсиалността е навсякъде и индустрията бълва на пазара всевъзможни продукти, целящи изсмукването и на последните ни средства. Понякога се замислям за какво всъщност плащаме? За опаковката или съдържанието?
А защо не и опаковката, и съдържанието да са персонализирани? Да са уникални, изпипани до последния детайл от човешка ръка, а не от машини.
"Вече ръчната изработка се оценя много повече. На хората им омръзна от еднотипни китайски предмени. Всеки търси различното, авторското", това сподели пред "Черноморие" Ваня Койчева, собственик на бутик за ръчно изработени подаръци.
Свещник с декорирани шишарки, венци, изработени от естествени материали, Коледен сувенир с персонализирано късметче са само част от избора на клиентите.
"Търсят се тематичните неща, тези, които ухаят и носят усещане за предстоящата Коледа",  допълва Ваня Койчева.
Цените в нейния бутик са от 3 до 50 лева. Купуват се ръчноизработени подаръци в целия ценови диапазон. "Клиентите ценят труда ми и знаят, че подаръкът, който ще купят от мен ще е уникален", споделя още Ваня.
Ако все още се чудите какво да закупите за Коледен подарък, изберете уникалното! Онова, което е минало през мисълта, чувствата и ръцете на един човек, правейки го точния подарък. За половинката, или пък родителите, и разбира се - за приятелите!

Галерия