Гласуването продължава до 13.00 часа на 5-и март

Гласуването продължава до 13.00 часа на 5-и март

Най-новата бургаска Професионална гимназия за компютърно програмиране и иновации след броени дни ще има и свое лого. От 100-те проекти изпратени за участие в конкурса, организиран от Община Бургас, до финала стигнаха пет. Техни автори са - Николай Райков, Иво Паспалски, Абуди Жабас, Димитър Лазаров и Диляна Иванова.

Логата им бяха избрани от жури в 12-членен състав. В него влизат представители на училищното настоятелство към Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации, както и експерти от водещи ИТ компании. Победителят в конкурса ще получи iPhoneX. А той ще бъде избран чрез гласуване в сайта на Община Бургас.

"Който плаща, той поръчва музиката" гласи българска поговорка. Така е и с конкурсите - който ги организира, той определя правилата. Винаги при гласуване във виртуалното пространство има възможности за промяна на вота. И за това не е нужно да бъде извършена манупулация, а просто участниците да успеят да обединят своите приятели и близки, които да ги подкрепят с гласа си. Така на финала ще има един победител и едно лого, което ще стане част от визитката на иновативната гимназия.

За какво гласуват, тези, които са решили да подкрепят един от петте стигнали финала проекти? За логото или за iPhoneX?

В един конкурс винаги има победители и победени. Дали обаче в настоящия логото, което ще спечели е това, което ще се хареса на ученици, учители и бургазлии?

На 6-и март, когато ще бъде обявено името на победителя, авторът му ще получи телефона, а бъдещите ученици на Професионална гимназия за компютърно програмиране и иновации - лого. Малко е вероятно сред гласувалите да има такива, които ще учат в новата гимназия тази есен ( в него не би трябвало да дават вот и членовете на Настоятелството на училището, които са били членове на журито б.а.). Причината е, че повечето седмокласници решават бъдещето си не без активната намеса на своите родители.

До финала на конкурса на Община Бургас има повече от седмица.

Вие гласувахте ли?

Ако не сте, може да го направите тук:

https://www.burgas.bg/bg/info/index/1312

Галерия