Живко Петров ще свири тази вечер в Амфитеатъра в Стария Созопол

Живко Петров ще свири тази вечер в Амфитеатъра в Стария Созопол

За първи път празниците на изкуствата "Аполония" ще се проведат само 6 дни, а събитията са планирани само за открити пространства. 36-то издание започва тази вечер и ще продължи до 6-ти септември. Традиционно "Аполония" се провежда по десет дни. Причината за промяната на програмата и нейната продължителност е пандемията. За да бъдат спазени всички противоепидемични мерки, организаторите от фондация "Аполония" са планирали концертите, театралните и литературните премиери под открито небе.

Официалното откриване е тази вечер от 20.30 часа в Амфитеатъра в Стария град с концерт на Живко Петров със специалното участие на Людмил Ангелов.

Седем литературни заглавия ще имат своята премиера в рамките на "Аполония". Сред тях са - "Добър вечер, дами и господа!" на Асен Агов, "За бавното живеене и насладата от живота" на Светозар Желев, "Времеубежище" на Георги Господинов", "Книга за песните" на Стефан Вълдобрев.

Своите театрални премиери на най-новите си спектакли на празниците на изкуствата ще направят и режисьорите - Лилия Абаджиева, Иван Урумов, Иван Юруков, Здравко Митков, Петър Денчев.

Със свои концерти ще участват Графа, Любо Киров, Ицо Хазарта. На закриването ще свири "Фондацията" - Кирил Маричков Иван Лечев Добрин Векилов-Дони Славчо Николов Венко Поромански, а специални гости ще са - Наско Пенев Звезди Керемедчиев Славин Славчев.