Диана Димитрова и Орлин Горанов са водещи на концерта тази година

Диана Димитрова и Орлин Горанов са водещи на концерта тази година

Концерт-спектакълът "Българската Коледа" за първи път ще бъде излъчен на запис. Той ще бъде показан навъх Рождество Христово - 25-ти декември, от 20.00 часа по БНТ 1 и БНТ 4 и излъчен по Българското национално радио. Кампанията се провежда под партонажа на президента на Републиката Румен Радев.

За осемнадесета поредна година в празничната коледна вечер от сцената на Народния театър "Иван Вазов" цяло съзвездие от артисти, музиканти, спортисти, журналисти и общественици ще се включат в благородната инициатива, за да фокусират общественото внимание върху грижата за децата с хронични заболявания.

Каузата на тазгодишното издание на "Българската Коледа" е "Заедно за децата с хронични заболявания – да превърнем надеждата в реалност". Тя обедини съпричастността и благородството на едни от най-големите имена на българската музика - Графа, Михаела Филева, Миро, Момчил Косев, Живко Петров, Белослава, Йоана Сашова, Никол Самарева, БТР, група "Остава", музикална формация "Аутентик", "Акага", Васил Петров, вокална група "Бон-Бон", Детския хор на Българското национално радио, Никола Тодоров, Дивна, Мария Славова, Светослав Тодоров и Алекс Зайранов.

Уважавани педиатри, любими лица от малкия екран и интелектуалци се ангажират да насочат вниманието към необходимостта от подпомагане за диагностика, медикаментозно лечение, медицински изделия и рехабилитация на децата с тежки хронични заболявания. За да изразят личната си подкрепа към децата в беда и техните семейства, в "Българската Коледа" участие ще вземат проф. Боряна Слънчева, проф. Анна Кънева, проф. Добрин Константинов, Поли Златарева, Николай Дойнов, Александра Кръстева, проф. Христо Пимпирев, Христо Мутафчиев, Албена Павлова.

Призив за подкрепа ще отправят спортистите Йордан Йовчев, Александра Жекова, Невяна Владимирова, Катрин Тасева, Боряна Калей, Божидар Митрев и Асен Великов.

По време на концерта ще бъдат разказани историите на деца, подпомогнати от благотворителната инициатива.

Тази година спектакълът ще бъде излъчен на запис и без публика. Диана Димитрова и Орлин Горанов ще бъдат водещи на традиционния благотворителен концерт.

"Българската Коледа" 2020/2021 г. си поставя амбициозната цел да подпомогне деца за осъществяване на диагностика, лечение и рехабилитация, както и да осигури нова високотехнологична апаратура за детски клиники и отделения в цялата страна. Благодарение на дарителския жест на хиляди добродетелни българи, през 2020 година "Българската Коледа" успя да подпомогне 500 деца с хронични и тежки заболявания. Дарена е  високотехнологична апаратура за прецизна диагностика и съвременно лечение на 15 болници в цялата страна.

Информация за "Българската Коледа", както и начините, по които може да бъде направено дарение, са посочени на интернет-страницата на благотворителната инициатива: www.bgkoleda.bg