Нашият клуб ще бъде представен от 27 двойки, каза Андрей Тодоров. Снимка Лина Главинова

Нашият клуб ще бъде представен от 27 двойки, каза Андрей Тодоров. Снимка Лина Главинова

За първи път двойка от Китай и за втори път двойка от САЩ ще участват в Международния турнир по спортни танци "Купа Бургас", който ще се проведе на 31 май и 1 юни в спортна зала "Младост". Престижният турнир се провежда за XXXIV. Той се организира от клуба по спортни танци "Бургас 1975", Община Бургас и Българската федерация по спортни танци.

Тази година в турнира ще вземат участие над 300 двойки от 25 държави. Съдиите са представители на 15 държави, а председател е Върджил Григоре от Румъния.

"Това ще е единственият международен турнир по спортни танци, който ще се проведе тази година у нас. И за това получихме специално разрешение от Международната ни федерация", каза Андрей Тодоров - от клуб по спортни танци "Бургас 1975". Родната федерация имаше забрана за организиране на международни турнири. Преди три години, само месец преди официално обявената дата, от Федерацията отмениха провеждането на  Световното първенство за юноши. Заради забавеното въстановяване на средства към другите федерации, закупили билети за състезанието, бе наложена санкция на БФСТ. От бургаския клуб обаче са успели да пробият ветото и да организират турнира.

За първи път в неговата история топ коафьори от Русия идват, за да правят прическите на участниците.

Бургаският клуб "Бургас 1975" ще бъде представен от 27 танцови двойки. Билети ще се продават в дните на турнира на касата на спортната зала. Цената е 6 лева.