Номиналната стойност на всяка марка е 2,30 лева

Номиналната стойност на всяка марка е 2,30 лева

За първи път ще бъдат валидираната серия от две пощенски марки с хералдика. Церемонията е насрочена за 24-ти юни във филиала на Националната художествена академия в Бургас. А марките ще бъдат валидирани в присъствието на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков.

На марките са изобразени гербовете на Бургас и Хасково. Автор на графичния дизайн е гл. ас. д-р Ненко Атанасов, преподавател в специалност "Плакат и визуална комуникация" в НХА. "По мое предложение миналата година се пускат марки на тема хералдика. Това се прави за първи път в родното ни маркоиздаване", каза пред "Черноморие" Ненко Атанасов, който също ще присъства на церемонията.

Марките само по себе си имат и колекционерска стойност. Цената на всяка една от тях е 2,30 лева. Те се допълват от първодневен пощенски плик и специален пощенски печат.

Изобразените гербове на Бургас (създаден от проф. Кирил Гогов и проф. Георги Чапкънов през 1994 г.) и Хасково (създаден от Борил Караиванов и Емануил Манолов през 1995 г.) са едни от най-красивите хералдически символи на български общини и поставят началото на нова сюжетна линия в дизайна на пощенски марки у нас.

Пощенските марки сая отпечатани в тираж 7 000 броя.

Галерия