Председателят на ОбС - Бургас Севдалина Турманова връчи награди на отличените. Снимки Университет Проф. д-р Асен Златаров

Председателят на ОбС - Бургас Севдалина Турманова връчи награди на отличените. Снимки Университет Проф. д-р Асен Златаров

За шести път раздадоха еко наградите за ученици и студенти в Националната конференция на университет "Проф. д-р Асен Златаров" - "Да мислим екологично за бъдещето". В нея участваха над 140 ученици и студенти от над 22 града, ръководени от близо 50 учители и преподаватели, представиха своите доклади-презентации свързани със замърсяване и опазване на околната среда и екосистемите. Основната тема на конкурса са екологичните проблеми и решения в регионите.

Отличените ученици, които завършват средно образование, ще бъдат приети без конкурсен изпит в университет "Проф. д-р Асен Златаров" в специалност "Екология и опазване на околната среда".

Голямата награда беше присъдена на Христина Катранджиева от Гоце Делчев. Първите места в различните категории при учениците са за Константин Терзиев и Светла Паликарова от Чепеларе, Розанна Мишева и Антони Георгиев от Велико Търново, Александра Попова и Виктория Петрова от ППМГ – Бургас. Най-добрата студентска работа е на Рада Генова от университет "Проф. д-р Асен Златаров".

Младите еколози получиха награди и от зам.-ректора на университета проф. Ирена Марковска и председателя на Общински съвет – Бургас Севдалина Турманова.

Традиционно конференцията се организира от бургаския ВУЗ и Студентски съвет, Община Бургас, РУО - Бургас. Събитието е част от Националния календар на МОН за изяви по интереси на децата и учениците за учебната 2021/2022 г.

Галерия