DSC_1122

DSC_1122

За трети път С книга на плажа в Бургас

и техните автори. Това е шанс за четящите бургазлии и гости на града да посетят изложението "С книга на плажа".

"Станете част от книжното приключение на град Бургас, което ще се проведе в периода от 19-и до 23-и юли от 10.00 до 20.30 часа", призова Мария Бенчева - директор на Регионална библиотека "Пейо Яворов". Тя е съорганизатор на инициативата в партньорство с Община Бургас.

"Новото и различното от досегашните две издание е неговия фестивален характер. Подготвили сме богата съпътстващи програма за всяка възраст", каза още Мария Бенчева.

14 издателства от Бургас и страната ще участват в изложението. Те ще продават книгите си на преференциални цени. Съпътстващата програма на "С книга на плажа" стартира на 19-и юли, сряда, от 17.30 часа с представяне на книгите на Светлозар Жеков и ще се закрие на 23-и юли, неделя, с Недялко Славов и неговия роман "Камбаната".

Лице на фестивала ще бъде литературният критик Митко Новков. Четящите ще могат да се срещнат и с някои от авторите на книгите, които ще се продават на изложението. В първия ден на "С книга на плажа" ще бъде представен нашумелия автор - Милен Русков и неговия роман "Чамкория".

Изненада за детската публика ще бъде и премиерата на "Игра на гъски", написана от внука на големия Йордан Радичков - Йордан Радичков - внук. За първи път в Бургас на изложението ще се включи и пътуващата книжарница "Думи на четири гуми".

За меломаните е предвиден "Концерт за две Марии и едно пиано" с участието на Мария Силвестър и Мария Каракушева. Събитието е планувано за 22-и юли, събота, от 20.00 часа, а входът е с билети, които ще се продават на място.