Участъкът ще бъде затворен за движение до 15-и май, съобщават от Община Варна. Снимка Архив

Участъкът ще бъде затворен за движение до 15-и май, съобщават от Община Варна. Снимка Архив

Главната улица в селищно образувание "Ален Мак" ще бъде затворена за движение от 14-и февруари, сряда, във връзка с изпълнението на проекта за реконструкция и рехабилитация на канализационна мрежа там, съобщиха от дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване" в Община Варна. Ще бъде преустановено движението в участъка от хотел "Детелина" до отбивката за ВСУ - кръстовище с улица "Янко Славчев". Временната организация на движение се въвежда до 15-и май.
От общинската фирма "Градски транспорт" и частната "Делтакар" съобщават, че се въвеждат  маршрутни промени в обслужването на линия 409. Курсовете, които тръгват на и 15 и на 45 минути, и в двете посоки ще се обслужват до и от спирка "Журналист" . При тези курсове няма да се обслужват спирки "Дървен мост", "Изгрев", "Ален мак" и "ВСУ" – двупосочно.
Курсовете, които тръгват на кръгъл час и на половин час и двете посоки на автобусна линия 409 ще се обслужва до и от ВСУ по разписание. Тези курсове няма да обслужват спирки "Ген. Заимов", "Писател", "Хоризонт", "Журналист" – двупосочно.
Вече е отворено за движение на автомобили едното платното на булевард "Владислав Варненчик" в посока център при кръстовището с улица "Акад. Андрей Сахаров" (Автогара). Временната организация бе въведена за една нощ във връзка с изграждането на булевард "Васил Левски".