Забранява се събирането на много хора на едно място. Снимка Архив

Забранява се събирането на много хора на едно място. Снимка Архив

Достъпът до паркове, детски и спортни площадки в община Карнобат е напълно забранен. Това е едно от решенията, които бяха взети на днешното заседание на Кризисния щаб. Кметът на община Карнобат Георги Димитров гарантира, че нарушителите ще бъдат санкционирани.

Първият установен случай за пациент с корона вирус в област Бургас е от Карнобат - жена на 39 години, работила като готвачка в заведениев Банско.

Жената с корона вируса в бургаската болница е стабилна, контактувала е с 26 души

На днешното заседание беше изяснено, че всички лица, които са били в контакт с жената, дала положителна проба за коронавирус, са установени и са поставени под карантина.

Предстои да се преустанови събирането на местни данъци и такси, както и заявяването на административни услуги на гишета в Центъра за административно обслужване на гражданите.

Само при неотложност и спешност ще се предоставят отделни услуги. Прекратява се събирането на таксите за услугата Домашен социален патронаж.

Затваря се Общинския хотел.

Кметът препоръча собствениците на хотели да преустановят настаняването на външни лица.

Препоръки са разписани и към големите предприятия в града, които са представили своя програма за превантивни мерки в община Карнобат.

Стриктно ще се следи за лица, които се завръщат в община Карнобат от чужбина.  Пристигащите от  Италия, Китай, Индия, Иран, Шри Ланка, Непал, Бангладеш, Южна Корея, Великобритания, Северна Ирландия, Франция, Германия, Нидерландия и Швейцария ще остават по домовете си в карантина за 14 дни.

Съдействие се очаква и от гражданите, които да подават сигнали до общината в случай, че техен близък или съсед се завърне от чужда страна.

За изпълнението на мерките ще следят стриктно от Полицията и звено "Обществен ред".