Една жена е задържана в Победа за притежание на друсан чай. Снимки ОД на МВР

Една жена е задържана в Победа за притежание на друсан чай. Снимки ОД на МВР

Десет лица са арестувани за производство, държане и разпространение на наркотични вещества, като в единия от случаите от квартал "Победа" - криминално проявена жена е задържана за притежание и разпространение на т.нар. "друсан чай". Намерени и иззети са 100 дози с общо тегло - 200 грама.

Те са арестувани по време на специализирана полицейска операция, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР в Бургас.

Още петима мъже са арестувани в квартал "Акациите" за притежаване и разпространение на близо 100 гр. метамфетамин. Един криминално проявен бургазлия е задържан в Четвърто Районно управление – Бургас за пласиране на наркотици по иновативна за страната схема, а именно -  когато купувач отиде да си вземе наркотика от дилъра, получава картичка с QR код, с който влиза в телеграм канал, откъдето във всеки момент купува директно от продавача колкото и какъвто наркотик пожелае. Намерени и иззети са 120 топчета със зелена суха тревиста маса - марихуана с общо тегло 120 гр.

На територията на село Кошарица е задържан един английски гражданин, в обитавания от когото дом служители от Районно управление – Несебър намерили и иззели около 500 гр. суха тревна маса, реагирала при направения полеви наркотест на марихуана.

В бургаския квартал "Братя Миладинови" е неутрализирана мобилна лаборатория за производство на метамфетамин, като са задържани други двама криминално проявени и осъждани мъже.

Комплексната полицейска операция на територията на Бургаска област продължава и към момента.

Галерия