Работата по цялостно документиране на престъпната им дейност продължава. Снимка Архив Черноморие-бг

Работата по цялостно документиране на престъпната им дейност продължава. Снимка Архив Черноморие-бг

Задържаха двама мъже от Пловдивско, обирали магазини в Бургас, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР в морския град. В резултат на полицейските действия на служители от отдел «"Криминална полиция" при ОД на МВРР – Бургас, Първо и Второ Районни управления – Бургас са задържани двама криминално проявени – 17-годишен от пловдивското село Нареченски бани и 24-годишен асеновградчанин.

На 13-ти срещу 14-ти януари чрез взломяване стъклопакета на входната врата, проникнали в бистро, разположено в партера на бл. 135 в комплекс "П. Р. Славейков", откъдето откраднали пет мобилни телефона.

На 14-ти януари чрез счупване стъклото на входната врата, проникнали в пекарна, разположена на булевард "Стефан Стамболов", откъдето откраднали сумата от около 920 лева.

На 16-ти януари около 22.00 ч., чрез счупване на витрина, проникнали в магазин за мобилни телефони, разположен в подлеза на "Операта", откъдето откраднали два мобилни телефони и сумата от 50 лева - оборотни пари.

На 16-ти януари около 00.50 ч., чрез взломяване на стъклопакет, проникнали в магазин за пакетирани стоки, разположен на булевард "Алеко Богориди", откъдето откраднали сумата от около 200 лева, нанесената материална щета по стъклопакета е в размер на 800 лева.

Задържаните направили пълни самопризнания, като част от откраднатите вещи са намерени и иззети. Работата по цялостно документиране на престъпната им дейност продължава.