По случая е образувано досъдебно производство. Снимка Архив Черноморие-бг

По случая е образувано досъдебно производство. Снимка Архив Черноморие-бг

Задържаха мъж, заплашил лекар с пистолет, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР в Бургас. Инцидентът станал на 24-ти септември в "Бургасмед". В болницата възникнал скандал и били отправени закани и заплахи за използване на огнестрелно оръжие (пистолет) от страна на пациент в МБАЛ "Бургасмед".

Своевременно на сигнала се отзовали полицейски служители, които констатирали, че минути по-рано пациент се държал агресивно, отправял заплахи и закани към един от лекарите в болницата и повдигайки тениската си, показал демонстративно, че притежава пистолет. Впоследствие мъжът се насочил към един от коридорите в лечебното заведение, където продължил с противоправното си поведение, а след това излязъл извън сградата на болницата.

Установено е, че това е 58-годишен криминално проявен бургазлия, който около 18.15 часа със съдействието на служители от Пето Районно управление - Бургас и сектор "Специализирани полицейски сили" при ОДМВР - Бургас е задържан в района на УМБАЛ – Бургас. Бургазлията заявил, че отправил заканите и заплахи към лекаря в болницата, тъй като чакал дълъг период от време да бъде прегледан и да получи медицинска помощ по повод свое нараняване -получени охлузни рани.

Констатирано е, че мъжа укрил газовия пистолет в храсти край подлеза между комплексите "П.Р.Славейков" и "Зорница" на булевард "Стефан Стамболов", като оръжието е намерено и иззето. Бургазлията е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо производство.