Кражбата е осъществена от апартамент на деветия етаж в сградата. Снимката е илюстративна

Кражбата е осъществена от апартамент на деветия етаж в сградата. Снимката е илюстративна

Двама криминално проявени мъже (единият на 44 години от харманлийското село Поляново, другият на 59 години от София), както и 21-годишна бургазлийка са задържани в резултат на полицейските действия на служители от отдел "Криминална полиция" при Областна дирекция на МВР в Бургас и Четвърто Районно управление.

44-годишният мъж и бургазлийката са задържани непосредствено след извършване на домова кражба от апартамент, разположен на деветия етаж в небостъргача в комплекс "Меден рудник", а съучастникът им - 59-годишния софиянец се опитал да избяга с лек автомобил, с немска регистрация, но е неутрализиран в района на улица "Транспортна" в комплекс "Изгрев", след преследване, при което са нанесени леки материални щети на четири автомобила - два служебни и два на граждани.

Софиянецът е тестван за употреба на алкохол и наркотици, като пробите са били отрицателни. Констатирано е, че в апартамента в Меден рудник е проникнато чрез разбиване на патрона с отверка. Откраднати са 4 500 евро, между 500 и 600 лева, 300 турски лири, златни накити. Процесуално-следствените действия по случая продължават и към момента.