Работата по случая продължава. Снимка Архив Черноморие-бг

Работата по случая продължава. Снимка Архив Черноморие-бг

Задържаха във Варна двама граждани на Република Северна Македония за кражба, извършена в Бургас, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР в морския град.

В резултат на полицейските действия на служители от отдел "Криминална полиция" при ОДМВР - Бургас и Пето Районно управление – Бургас са установени извършителите на взломната кражба  жилище на 57-годишен бургазлия намиращо се на улица "Перущица". Мъжете откраднали от метална каса сумата от 1 500 лева, златен мъжки пръстен, боен пистолет марка заедно с пълнител и 18 бойни патрони за него, както и връзка секретни ключове.

За обира са задържани във Варна двама македонски граждани на 33 и 35 години. Те се придвижвали с лек автомобил "Ауди А 3", с македонска регистрация. Извършени са множество действия по разследването, сред които : оглед, разпити на свидетели, претърсване и изземване  и др. В автомобила на македонците са намерени и иззети откраднатия златният пръстен, бойния пистолет с пълнителя и намиращите се в него бойни патрони. Материалите по случая са докладвани в Бургаска районна прокуратура, като с прокурорско постановление извършителите са задържани за срок до 72 часа.

С определение на Бургаски районен съд от 6-ти септември т.г. на обвиняемите е взета мярка за неотклонение "задържане под стража". Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.