Задържаха 2 700 бутилки с фалшив бандерол

Камионът е собственост на лизингова компания, но е ползван от лица, близки до ръководството на "Винпром Карнобат". По първоначална информация намереният алкохол вероятно е произведен във "Винпром Карнобат", но за безспорното доказване на този факт са назначени експертизи.

 

В хода на действията на бургаските полицаи и антимафиоти е установен склад, намиращ се в карнобатското село Огнен, където са открити 150 палета с около 75 000 бутилки алкохол с фалшив бандерол. В склада са се намирали бутилки от цялата гама видове алкохол, произвеждан от "Винпром Карнобат".

Освен откритите количества алкохол с фалшив бандерол, са намерени и такива без акцизни маркировки т.е. необлепени количества. По първоначални данни обща стойност на нанесените щети от невнесен акциз, е около 300 000 лв.

Констатирано е, че собственик на склада в село Огнен е бизнесмен от Карнобат с инициали Г.М. Намереното количество алкохол е иззето и оставено за отговорно пазене под охрана. Назначени са експертизи за установяване на точната стойност на щетата към държавния бюджет от невнесени акцизи.

По двата случая са образувани досъдебни производства.