Задържаха 640 кутии с контрабандни цигари

Иззетите 12 800 къса цигари без акцизен бандерол са открити в тайници на два леки автомобила с българска регистрация, както и облепени с тиксо по телата на четири жени.

 

При първия случай, митническите инспектори на Малко Търново откриват при щателна проверка 6 400 къса (320 кутии) цигари под корите на четирите врати на влизащ в страната от Турция лек автомобил марка "Ситроен" с българска регистрация. Съставен е акт за нарушение на Закона за митниците срещу 32-годишния шофьор на колата с инициали М. Ч. от гр. Варна.

Други 6 400 къса (320 кутии) контрабандни цигари са иззети на митнически пункт Лесово при проверка на "Рено Еспейс" с българска регистрация. Колата е управлявал 20-годишният Х.Х. от гр. Ямбол, придружен от четири спътнички. 270 кутии от контрабандните цигари са открити облепени с тиксо по телата на четирите жени в колата, а останалите 50 кутии - във фабрични кухини по купето на автомобила. Шофьорът е признал, че цялото количество укрити цигари са негови. Сътавен му е акт за митническо нарушение.

Само през последните седем дни, митническите инспектори на Лесово и Малко Търново са иззели 21 680 къса (1 084 кутии) контрабандни цигари при митнически проверки на влизащи в страната от Турция леки автомобили с българска регистрация, всички нарушители са български граждани.