Задържаха бургазлия за крупна измама за 80 000 лева измами сред бургазлии, действаща за последна една година.

 

Схемата е неутрализирана от служители от сектор "Икономическа полиция" към ОДМВР Бургас, под прякото ръководство на Районна прокуратура – Бургас.

Задържаният Павлин Петракиев от Бургас, който за периода от месец декември 2009 до 29 март т.г., с цел да набави за себе си имотна облага, е заблудил четирима бургазлии и им е нанесъл имотна вреда в размер на 80 000 лева. На жертвите е обещано да сключат договори с държавни учреждения или да предоставят парични суми на длъжностни лица за да получат целен от тях резултат. Използвайки корупционните нагласи, съществуващи в обществото, Павлин Петракиев ловко е поддържал заблуждението в четиримата бургазлии, че има контакти с високопоставени длъжностни лица и с различни партийни структури, гарантирайки им финализирането на целения резултат.

По този начин с действията си Павлин Петракиев е причинил вреда в особено големи размери, като е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл. 211 от НК (измама в крупни размери), за което се предвижда наказание лишаване от свобода от три до десет години.

С прокурорско постановление на обвиняемият Павлин Петракиев е наложена мярка за неотклонение "задържане за 72 часа". Днес в Районения съд се гледа искането за налагане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

ОДМВР Бургас призовава всички граждани, разполагащи с някаква информация относно престъпните действия на Павлин Петракиев или пострадали от негови измами да се обадят на тел. 856 467 и 856 584 или в сектор "Икономическа полиция" ОДМВР Бургас.