Задържаха измамник с прякор Доктора Мъжът е осъждан многократно за измами и се е представял лекар, адвокат, общински служител. Докторът мамил предимно възрастни, болни и социално слаби хора, като им предлага да им извърши някакъв вид услуга в зависимост от "ролята", в която се е превъплатил. За услугата взема неголеми суми пари – в размер до 30 лв.

 

Измамите му често са свързани с посредничество при подаване на някакви документи към държавни институции. Оставя разписки, издава квитанции. Обикаля около държавни или общински служби – Община Бургас, сградата на НАП, кметства, болнични заведения и др., където набира "жертвите" си. Той се е представял напоследък с имената - адв. Димитър Стайков, Красимир – физеотерапевт, масажист, директор на "Жилфонд" – Георгиев, данъчен инспектор Проданов.

Областна дирекция на МВР Бургас призовава гражданите, станали жертва на измама от Станимир Стефанов или разполагащи с информация за негови жертви, да се обадят своевременно в ОДМВР - Бургас на тел 856 323, 856 468 или 166!