Задържаха пиян руснак, ударил полицай на летището

Той се държал групо при опит да му бъде извършена паспортна проверка. М.Б. отправял обиди и нанесъл юмручен удар в областта на корема на един от полицейските служители. В резултат на действията му той бил задържан. След тестване за наличие на алкохол дрегерът отчел 3.30 промила в кръвта на руснака. Той е приведен в заведението за отрезвяване в Бургас. По случая е образувано бързо досъдебно производство.

 

Междувременно руска туристка се разделила с голяма сума пари. 36-годишната жена останала без 1 500 евро и още толкова рубли. Значителната сума била задигната от чанта, оставена в гардероба в апартамента й в Слънчев бряг, където била отседнала. При направената проверка било установено, че в апартамента е проникнато с подбран или подправен ключ. Работата по случая продължава от служители на РПУ - Несебър.

Сезонът на бургаското летище бе открит тази година с полет от Москва. Първите туристи пристигнаха с чартър на авиокомпания "Норт авия". На борда на самолета пътуваха 130 пътници. Аеропортът за първа година работи с тази компания. Линията Москва-Бургас е сред редовните за това лято.