Боян Дяков (вляво) и Явор Жеков предадоха закупената апаратура на Отделението по неонатология. Снимка УМБАЛ

Боян Дяков (вляво) и Явор Жеков предадоха закупената апаратура на Отделението по неонатология. Снимка УМБАЛ

Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас получи 4 перфузора и 2 неонатални пулсоксиметра. Новата апаратура е закупена със средства, събрани от петото издание на благотворителния футболен турнир "Заедно за децата на Бургас. Той се състоя на 31-ви август и на него бяха събрани 8730 лева.

Зад традиционната благотворителна инициатива стоят бургазлиите Боян Дяков и Явор Жеков. Те предадоха закупената апаратура на д-р Стилияна Томова - завеждащ Отделението по неонатология. Пациенти на отделението са новородените - както здрави деца, така и недоносени и родени преждевременно. Тук се грижат и лекуват деца, родени едва 500-600 грама.

Перфузорите служат за прецизно подаване на медикаменти, а пулсоксиметрите измерват жизнените показатели на бебетата, настанени в кувьози.

"Пета поредна година тази инициатива подпомага нашата дейност. От името на целия ни екип благодаря за доверието и не само за материалната, а и за моралната ви подкрепа", сподели д-р Томова. 

Футболният турнир се организира и с подкрепата на спортен център "Диалог 359 Арена", езиков център "Words" и Община Бургас.