Спортна зала "Арена Бургас" ще бъде домакин на 89-та по ред гала вечер от световноизвестната и най-голяма професионална организация по К1 в света "GLORY", която ще се проведе на 7-ми октомври. "GLORY" стъпва за първи път в България и на Балканите, а Бургас е първият български град, който ще бъде домакин в историята на елитната бойна верига. Морският град е роден град на единствения българин с дългосрочен контракт с "GLORY" Стоян Копривленски - "The Sniper". 

Официален партньор на събитието е Община Бургас, която изключително се гордее с постиженията на Стоян Копривленски, Българска конфедерация по кикбокс и муай тай, както и единственият оторизиран български организатор (BFA).

Домакин на проявата е най-голямото, най-ново и модерно съоръжение в България – зала "Арена Бургас". Капацитетът на внушителната база е за 6000 седящи места, като с подвижни трибуни има възможност за още 2 хиляди. В зависимост от събитието теренът със столове побира около 9 хиляди седящи и приблизително 15 хил правостоящи за концерт например. Модерния комплекс притежава освен основна зала, други три допълнителни големи зали, триетажен паркинг, съблекални, ВИП ареа, ВИП вход, медиа и PRESS зала, входно помещение за спортни и търговски цели.

В дните 6 октомври – официално теглене и 7-октомври – гала вечер, "GLORY" ще бъде излъчвано пряко в реално време в над 80 държави от цял свят, а зрителите в зала "Арена Бургас" ще могат да видят българската звезда Стоян Копривленски – Снайпера и много от звездите на живо. От 2017-та година Копривленски е част от елитното семейство на "GLORY". Българинът е световен и 4 пъти европейски шампион по муай тай, както и заслужил майстор на спорта. На ринга ще се качат и не по-малко атрактивни български кикбоксьори като носителят на шампионски пояси в няколко бойни организации Драгомир Петров, участникът в ENFUSION Теодор Христов, двукратният световен и европейски шампион Александър Петров и един от най-колоритните български файтъри, европейски шампион, шампион по муай тай GP, с опит в ММА и професионален бокс Дани Илиев.