Зам.-министърът на образованието Карина Ангелиева откри учебната година в бургаската ПГМЕЕ. Снимки Авторът

Зам.-министърът на образованието Карина Ангелиева откри учебната година в бургаската ПГМЕЕ. Снимки Авторът

Зам.-министърът на образованието Карина Ангелиева подари школски звънец на директора на бургаската Професионална гимназия по електротехника и електроника Роза Желева навръх днешния първи учебен ден. Зам.-министърът бе специален гост на тържествената церемония, с която бе открита учебната 2020/2021 година в професионалната гимназия, известна още като Механото.

"Впечатлена съм. Разходих се из гимназията,влязох в кабинетите, в класните стаи. Вие имате фантастична възможност да се докоснете до техниката, с която разполага училището", каза в приветствието си към преподавателите и осмокласниците зам.-министър Ангелиева. "Въпреки, че живеем в дигитален свят, въпреки пандемията, която ни постави пред предизвикателството и трябва да бъдем отговорни, обучението трябва да бъде съчетано. Училищният двор и класните стаи са мястото, където трябва да общувате по между си и да намерите нови приятели", каза на учениците зам.-министърът.

"За 95 път учениците ще прекрачат прага на гимназията, която е съхранила традиции и постоянно се развива", каза в приветствието си директорът на ПГМЕЕ Роза Желева. Тя подчерта, че на всички предстои една трудна година, но те ще се справят с общи усилия.

В официалната церемония по откриването на учебната 2020/2021 година участваха само осмокласниците, които прекрачват за първи път прага на гимназията. Те се бяха строили на обозначените за това места, като се спазваше дистанция между отделните класове. Сред гостите на празника бе и зам.-ректорът на университет "Проф. д-р Асен Златаров" проф. Сотир Сотиров.

Училището получи подарък - чисто нов автомобил "БМВ", на която учениците ще могат да се обучават по време на практическите занятия.

Галерия