Заместник-министърът на околната среда и водите Николай Сиджимов ще участва във форум в Бургас. Снимка МОСВ

Заместник-министърът на околната среда и водите Николай Сиджимов ще участва във форум в Бургас. Снимка МОСВ

Заместник-министърът на околната среда и водите Николай Сиджимов идва на форум, организиран от бургаската Търговско-индустриална камара. Той ще се проведе на 25-ти януари в залата на Областна администрация в морския град. Форумът ще бъде открит от Мария Минчева - зам.-председател на Управителния съвет на Българска стопанска камара, от зам.-министър Сиджимов и от Жорж Дерелиев - председател на ТИК - Бургас.

Зам.-министърът ще започне участниците с политиките на МОСВ за ограничаване на въздействието върху околната среда и прилагане на новите изисквания на Европейския съюз. Експерти от същото минитерство ще представят новото европейско законодателство в областта на климата.

В рамките на форума ще бъде изнесен и доклад за управление на отпадъците в стопанския сектор, ново законодателство, проблеми и решения. Участниците в срещата ще се запознаят и с промените в Директивата за индустриалните емисии и разрешителните режими, както и с контрола по прилагане на законодателството и разрешителни режими по ОС. В края на срещата ще бъде представен европейския проект на БСК "Дигитализация на висшето образование за възобновяема енергия".