Поетапно ще започне ремонт на улиците в района на Колхозния пазар. Снимки Община Варна

Поетапно ще започне ремонт на улиците в района на Колхозния пазар. Снимки Община Варна

Започна основен ремонт на ул. "Начо Начев"- в отсечката от ул. "Ангел Кънчев" до ул. "Беласица", и на ул. "Никола Бацаров" - в участъка от от ул. "Дрин" до ул. "Беласица" в район Одесос, съобщиха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ към Община Варна. Предстои да бъде извършена цялостна подмяна на пътната и на тротоарна настилки, с изграждане на достъпна среда, подмяна на осветлението с ново енергоефективно и енергоспестяващо.

Поетапно ще започне ремонт и на останалите улици в района на Колхозния пазар, а именно: ул. "Ивайло" – в участъка от ул. "Ангел Кънчев" до ул. "Беласица"; ул. "Цар Иван Страцимир" - от ул. "Ангел Кънчев" до ул."Беласица"; ул. "Хан Маламир" - от ул. "Ангел Кънчев" до ул. "Беласица"; ул. "Стара планина" - от ул. "Ангел Кънчев" до ул."Беласица"; ул. "Беласица" - от ул. "Кракра" до ул. "Д-р Пискюлиев". 

Ремонтните дейност ще се извършват по две улици, с цел да не се затруднява достъпа до домовете на живущите и до пазара от посетителите му, посочват още от ресорната дирекция.   
Продължават дейностите по благоустрояване на междублоковото пространство в обхвата на карето ул. "Д-р Пискюлиев", ул. "Парижка комуна", ул. "Кракра", ул. "Дрин", ул. "Л. Бенковски" и ул. "Хараламби Ангелов". Проектът предвижда реконструкция на спортни игрища, изграждане на фитнес на открито, кътове за отдих, рехабилитация на тротоарните настилки, ремонт на съществуващите и изграждане на нови алейни мрежи, ремонт на паркингите, обособяване на джобове за контейнери, подмяна на осветлението с ново – енергоефективно. С реализацията му ще се постигне подобряване, естетизация и модернизация на градската среда в района.

Галерия