Кметът на село Варвара Бистра Димова смупи бутиклата с шампанско в багера като символично начало на церемонията по първа копка. Снимки Община Царево

Кметът на село Варвара Бистра Димова смупи бутиклата с шампанско в багера като символично начало на церемонията по първа копка. Снимки Община Царево

Обновяването на водоснабдителната мрежа на село Варвара започва. Церемонията по първа копка се състоя днес. Това е изключително важен проект, който касае подмяната на стария над 70-годишен водопровод. Събитието уважиха кметът на Община Царево Марин Киров, председателя на Общински съвет Царево Таня Янчева, кметът на село Варвара - Бистра Димова, заместник-кметовете на Община Царево - Георги Стоянов и Денис Диханов, както и общински съветници от община Царево.

"Това е първият от проектите, за които успяхме да привлечем инвестиции от националния бюджет, само няколко месеца след началото на мандата - водопроводът на село Варвара, проектиране на пречиствателна станция в селото, проектиране на пречиствателна станция в село Синеморец, спортна зала в град Царево и основен ремонт на пътя за село Бродилово", заяви кметът на Община Царево Марин Киров.

Проектът за реконструкция на водопровода на село Варвара, има за цел да модернизира вече остарялата водоснабдителна система на селото. Обновената мрежа ще осигури по-ефективно и устойчиво водоснабдяване и ще минимизира загубите на вода, които в определени месеци са достигали 90%.

Модернизираната инфраструктура ще гарантира по-чиста питейна вода и ще намали честотата на прекъсванията на услугата, осигурявайки постоянно и надеждно водоснабдяване.

Ще бъдат положени 3638 линейни метра от водопроводната мрежа на село Варвара. Реконструкцията се финансира със средства от Републиканския бюджет. Проектът ще се изпълнява от фирма "Алди комерс груп" ЕООД, строителният надзор на обекта ще се осъществява от "Булконс груп" ООД. Планирано е дейностите да бъдат приключени около месеца след откриването на строителната площадка.

Галерия