Ремонтът ще продължи около три месеца. Снимка Черноморие-бг

Ремонтът ще продължи около три месеца. Снимка Черноморие-бг

Започна ремонтът на църквата към манастира "Свети Георги" в Поморие. Дейностите по реконструкцията и укрепването на храма са финансирани от няколко места - 70 000 са отпуснати от Сливенската митрополията, 50 000 са средства на манастира, 20 000 лева са предоставени от бюджета на Община Поморие, другата част са от оперативни програми и от дарения на миряни.

"Ремонтът на храма трябва да приключи за Възкресение Христово", каза пред "Черноморие" игуменът на манастира Агатополски епископ Иеротей. Тази година Великден се пада на 19-ти април.

Църквата е строена през 1856 година. През 1945 година са добавени двата странични кораба. От постряването си до днес храмът никога не е бил изографисван. Дали това ще стане и кога, ще бъде решавано на по-късен етап от ремонта.

Всеки, който иска да подпомогне със средства обновяването на църквата може да го направи, като дари пари по банковата сметка - манастир "Свети Георги" - Поморие, BG51 BPBI 7937 1068 8428 01, "Юробанк България" АД.или пусне свота лепта в кутиите за дарения, които се намират в обителта.