Отличените ученици ще бъдат наградени на церемония на 15-ти май. Снимка Община Бургас

Отличените ученици ще бъдат наградени на церемония на 15-ти май. Снимка Община Бургас

Започна записването за състезанието по английски език за ученици от пети клас - "Let`s have fun", организирано от Община Бургас и Центъра за подкрепа на личностното развитие. Това е четвърто издание на надпреварата, която ще се проведе в училищата на 17-ти април от 15.00 до 16.00 часа.

Срокът за записване на учениците е до 15-ти март включително. Записването се извършва от учителите по английски език на паралелките от пети клас във всяко училище.

Състезанието се провежда чрез тест с продължителност за решаването му до 60 минути. Той се състои от 11 езикови задачи за четене и писане с различен брой точки, обхващащи лексикалния и граматически материал по английски език за 5. клас, съобразен с учебната програма на Министерството на образованието и науката за 5. клас по английски език. Тестовете ще бъдат предоставени от Община Бургас.

Участието е анонимно, класирането се извършва в низходящ ред според получения брой точки, а резултатите ще бъдат обявени чрез входящия номер на участника, не по-рано от 29-ти април на интернет страницата на Община Бургас и на сайта на Центъра за подкрепа на личностното развитие.

Класираните участници на призови места ще бъдат отличени с награден фонд от страна на Община Бургас. Наградите включват 7 еднократни финансови награди по общинска програма "Бургаски деца" за учениците с най-висок резултат, медал и грамота за класираните на І, ІІ и ІІІ място, грамоти за всички участници, а за отборно класираните училища на І, ІІ и ІІІ място – грамота и купа.

Церемонията по награждаването на отличените участници ще се състои на 15-ти май на открита сцена "Охлюва".