Премиери и литературни вечери ще събират почитателите на писаното слово през целия октомври. Снимка Архив Черноморие-бг

Премиери и литературни вечери ще събират почитателите на писаното слово през целия октомври. Снимка Архив Черноморие-бг

Започва месецът на литературата в Бургас. От 1-ви до 29-ти октомври Домът на писателя на улица "Вола" №1 ще събере поети и писатели на литературни вечери и премиери. Откриването на 23-то издание на Есенни литературни празници ще бъде днес от 18.00 часа със спектакъл на режисьора Симеон Димитров и на Добрина Топалова, с участието на актьорите Димитрина Тенева, Стоян Памуков и Алекс Анмахян.

Вечерта, посветена на бургаската поезия - "Отложена е есента", ще се проведе на 5-ти октомври от 18.00 часа с актьорите Невена Цанева и Тони Минасян.

Иван Гранитски ще представи на 7-ми октомври "Романът на Захарий" на автора Любомир Котев, а Недялко Йорданов и д-р Елена Алекова ще представят поетичната книга на Атанас Капралов "Приближаване до взрива" на 8-ми октомври.

На 15-ти октомври Георги Райков ще представи книгата "Автобиографични изповеди", с която ще бъде отбелязана 140-та годишнина от рождението на Петко Росен.

Проф. Михаил Неделчев ще запознае публиката на 20-ти октомври с новото юбилейно фототипно издание на първа книжка и своята съавторска книга с Елка Трайкова - "100 години списание "Златорог".

Разказите "Рибки мренки" на Гергана Стоянова ще бъдат представени от Ваньо Вълчев на 22-ти октомври от 18.00 часа, а на 26-ти октомври ще ни запознае с романа на Мина Кръстева - "Градежът".

Литературните празници ще бъдат закрити на 29-ти октомври с "Морски смях" - специално издание за вечерта на хумора с участието на актьора Стоян Памуков и акустичния сет на Мариана Добрева.

Галерия